Virtueel assistent voor personal trainer

Als zelfstandig personal trainer komt er veel meer bij kijken dan enkel wat sporten met klanten. Je bent niet enkel personal coach maar ook zakenman of vrouw. Na een fysiek inspannende werkdag heb je niet altijd zin om je ook nog eens met je zakelijke administratie bezig te houden. Toch denk je er helemaal niet aan om een VA onder de arm te nemen. Misschien moet je dat toch eens doen. Wist je dat je een virtual assistant ook voor losse opdrachten kan inhuren? Heb je al eens aan volgende zaken gedacht?

Een communicatiepakket

Een VA kan voor jou een gepersonaliseerd communicatiepakket opstellen. Dit communicatiepakket wordt eenmalig opgesteld en kan jij nadien gedurende jaren voor al jouw klanten gebruiken. Een communicatiepakket wordt gemaakt met jouw logo en bedrijfskleuren bestaat meestal uit:

  • een info/welkomstbrief voor nieuwe klanten
  • een intake formulier
  • een klantenovereenkomst
  • een model voor factuur
  • een e-mail handtekening
  • een testimonial sheet
  • een standaardmail voor mensen die informatie vragen
  • … 

Website

Als startend personal trainer is het tegenwoordig ondenkbaar om geen website te hebben. Dit hoeft echt geen ingewikkelde dure site te zijn, zelfs een eenvoudige webpagina met de juiste woorden op de juiste plaats kan klanten in jouw richting sturen. Een VA met WordPress ervaring kan jou hierbij helpen.

Mensen zoeken tegenwoordig vooral online naar producten of diensten. De kans is groot dat iemand morgen personal trainer in jouw stad of gemeente intikt. Verschijn jij dan in de resultaten? Als dat niet zo is, dan raden wij jou aan om daar dringend werk van te maken.

Mond aan mond reclame en contacten uit je netwerk zijn misschien de belangrijkste manier waarop jij aan klanten komt, maar via je website kan je een hoop meer mensen bereiken. Bovendien is je website 24/7 beschikbaar. Een goede website kan klanten genereren terwijl jij slaapt of met vakantie bent. Maak het verschil met de juiste keywords.

Als personal trainer hoef je ook geen honderden bezoekers per dag te trekken. Ook met weinig bezoekers kan je met de juiste teksten je klantenportefeuille vullen.

Blog of nieuwsbrief

Give value ! Dit is één van de eerste en belangrijkste dingen die je leert in content marketing. Waardevolle informatie op je website plaatsen zodat potentiële klanten kunnen zien dat jij een kei bent in je vak. Een blog is hiervoor de perfecte manier. Schrijf regelmatig blogposts over onderwerpen waarvan je weet dat ze jouw lezer kunnen helpen. Denk eens aan jouw klanten… waar liggen zij van wakker? Welke vragen stellen zij jou het meest. Wees niet bang om teveel informatie weg te geven.

Wil jij verder gaan dan een basic website en wil je graag een blog of een nieuwsbrief? Juist… een VA kan jou helpen.

Je kan zelf teksten schrijven en het editen, foto’s zoeken, vormgeven en posten overlaten aan een VA of je kan alles uitbesteden.

Klantenbeheer

Ben je nog op zoek naar de beste manier om al jouw klantgegevens overzichtelijk bij elkaar te houden? Hoe lang is iemand al klant? Welke vooruitgang heeft die persoon al geboekt? Wanneer moet deze klant vernieuwen? Wanneer is iemand jarig? Waar moet ik bij die klant extra aandacht aan besteden?

Zorg dat je al deze gegevens in één document kan terugvinden. Een VA bekijkt met jou hoe jij werkt en zoekt de voor jou meest geschikte oplossing. Eén keer het proces opzetten en je bent goed voor lange tijd.

Trainingsprogramma’s

Geef jij trainingsprogramma’s mee aan je klanten? Een VA kan je helpen deze op te maken met een mooie layout.

Meer…

Ben jij een zeer druk bezet personal trainer, of hebben jullie een groepspraktijk, dan zijn er nog tal van zaken die je kan uitgeven aan een VA: agenda bijhouden, afspraken verplaatsen, klanten contacteren voor testimonials, blogs schrijven, …

Wil mij meer informatie over wat wij voor jou kunnen doen? Contacteer ons vrijblijvend.

Vergelijkbare berichten